Accessory Kit

Lensbaby Accessory Kit
Här finns flertalet produkter som verkligen gör skillnad för fotograferingen anser jag. Detta paket har blivit uppdaterat från Lensbaby. Tidigare innehöll den bland annat två makrolinser på +4 och på +10, men dessa har utgått. Där fanns även en bländare i form av ett hjärta och en bländare i form av en stjärna samt fem tomma bländarskivor, tänkta att göra egna mönster i. Dessa har nu ersatts av ”Creative Aparture Kit 2”, som du kan se längre ner på sidan.

Lensbaby Accessory Kit version 1

Två olika linser, varav den ena är en 0.6x vidvinklig lins som ger din 50mm optik en fokallängd på 30mm, samt en 1.6x telelins som förvandlar din 50mm optik till en lins med fokallängden 80mm. Den vidvinkliga optik bibehåller mittenskärpan i fokus medan teleoptiken ökar storleken något på ”Sweet Spot”.
Båda dessa optiker har 37mm gänga för att kunna skruvas in i fronten på Lensbaby. De har också en 46mm yttergänga för att ge möjlighet att sätta på filter.
Fungerar utmärkt med all Lensbaby optik utom Fisheye, Sweet 35, Sweet 50, Edge 50 och Edge 80 optiken.

Lensbaby 1.6x Telephoto Lens

Lensbaby 1.6x Telephoto Lens

 

Lensbaby 0.6x Wide Angle Lens

Lensbaby 0.6x Wide Angle Lens

Här finns även ett set med olika bländare för att skapa kreativa mönster i bilden. De är gjorda i metallisk plast, så de hålls på plats med de inbyggda magneterna som sitter i optiken. Passar till all Lensbaby optik utom Fisheye, Sweet 35, Sweet 50 och Edge 80 optiken.

Lensbaby Accessory Kit 2

I den nya versionen av Lensbaby Accessory Kit har de tidigare 5 bländarlamellerna ( 1 hjärta, 1 stjärna och 5 blanka) bytts ut till Creative Aperture Kit 2.
Man har även valt att ta bort de två makro-linserna på +4 och +10 och ersatt dessa med en makrokonverter.

Lensbaby Creative Aparture

Lensbaby Creative Aparture Kit 2

Här finns även en Macro Converter med 16mm och 8mm. Här kan jag garantera att man kan få fina närbilder med Lensbaby´s olika optik! Jag använder ofta Makro Converter 16mm tillsammans med 50mm optiken med påskruvad 1.6 Telephoto lins. Detta gör att jag inte behöver gå allt för nära mitt motiv, jag får en snygg oskärpa med en skarp mittenfokus.

Lensbaby Macro Converter 8mm och 16mm

Lensbaby Macro Converter 8mm och 16mm