Om mig

Självporträtt taget med Lensbaby Fisheye Optic

Vem är jag?
Mitt intresse för fotografering kom redan i väldigt unga år, då jag fick följa med min morbror till ett mörkrum och framkalla bilder. Det kändes helt magiskt när bilden sakta kom fram i framkallningsbadet.

I dag har vi datorer och kan ”framkalla” bilden på helt andra sätt, då många av oss har digitala kameror. Jag har gått en mängd kurser, främst via Moderskeppet.se, som började sälja dvd-kurser i foto och bildbehandling.
Jag har gått två högskolekurser (7,5 poäng) på distans i ”Digital bildbehandling” och ”Fotografi – Visuell kommunikation” genom Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping.

Nu har Moderskeppet on-line kurser via Moderskeppet Guld i en mängd ämnesområden. Här hittar jag ständigt förnyad kunskap och inspiration.
https://moderskeppet.se/

Bild och foto är kanske den största hobbyn just nu, men även släktforskning tar upp mycket av min tid. Jag har även amatörradiocertifikat, där jag tycker att telegrafi och morse-koden är det roligaste sättet att kommunicera på. Intresset för det mediala har också legat mig mycket varmt om hjärtat, men först nu 2017, har jag vågat ta steget för att se vad jag kan utveckla mig i. Jag har gått kurs i Reiki steg 1, som jag är godkänd och klar med, samt påbörjat Reiki steg 2 som jag nu studerar och är väldigt fascinerad av.

Min kamerautrustning har ändrats genom åren. I dag har jag en:
Kamera: Canon EOS 70D och en Canon EOS 550D
Objektiv – Canon EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS
Objektiv – Canon EF 50mm 1:1.8 II
Objektiv – Tamron SP Di AF 90mm 1:2.8 Macro 1:1
Objektiv – Canon zoom Lens EF 70-300mm 1:4-5.6 IS USM
Objektiv – Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro Contemporary
Mellanringar – MeiKe Macro Extension Tube Set Digital 13mm, 21mm och 31mm
Lensbaby Composer Pro med sweet 35, Lensbaby Soft Focus Optic, Lensbaby Accessory Kit, Lensbaby Velvet 56


Att i livet ha egna motton kan tyckas självklart. I min släktforskning har jag hittat ett uttryck som hela livet betytt mycket för mig och som alltid varit ett mål. När jag först läste om Emil Ahlgren i en artikel från Arboga Tidning 1958, fanns några rader om honom, som så väl stämmer in på mitt sätt som person att vilja vara och uppnå. Emil Ahlgren är inte är släkt till mig, men har sitt ursprung från samma soldattorp i Västra Skedvi som jag.
Det liv vi lever i dag är så fjärran mot hur man levde då, kanske borde vi uppskatta mer det sätt vi i dag kan välja att leva.

Är det så här en ”Ahlgrenare” är? Jag tänker i alla fall inte säga emot!
”Säger han något, så blir det först efter noggrann undersökning av sanningshalten i det han har att berätta. En ”Ahlgrenare” är alltid sanningskär, har en gammal Skedvibo sagt”. (Text från en artikel med Emil Ahlgren ur Arboga Tidning 1958)