Lensbaby 2.0

Lensbaby 2.0 med Makrolins +10

 

Lensbaby 2.0

Lensbaby 2.0 släpptes i april 2005 och var en uppgradering från den första Lensbaby-optiken som kom 2004. Den nya optiken var skarpare, ljusstarkare och gav en större kontrast mellan ytan av suddighet och skärpa. Lensbaby 2.0 är en optik som kan pressas ihop, töjas ut, och vinklas åt olika riktningar. Den har utbytbara bländarskivor som läggs i fronten på optiken. Till en början var dessa bländarskivor inte magnetiska, men byttes senare ut till att användas med en magnetpenna och magnetiska bländarskivor. Utan bländarskivor är optiken på f/2, med bländarskivorna får du f/2.8, f/4, f/5.6 och f/8.

Brännvidden är 50 mm och har en antireflexbehandlad lins med högt brytningsindex, har manuell fokus och en närgräns på ca 30 cm. Optiken har sålts i olika versioner gällande tillbehören. Först var förvaringspennan inte magnetisk, och heller inte bländarskivorna. Senare byttes pennan ut till att vara magnetisk och då blev även bländarskivorna det, och det blev enklare att byta de olika bländarna. Till denna magnetiska penna följde även ett komplement, en MicroPro Lenspen, eller en Cell-Klear Lenspen, som fotografen kunde använda för att sätta i centrumhålet på bländarskivan för att kunna få upp den, eller för att kunna rengöra optiken.

Denna optik fanns för Canon EF, Nikon F, Pentax K, Olympus E1, Minolta Maxxum, Olympus OM, Canon FD, Leica R, Minolta Manual, Sigma, Contax/Yashica.

Linselement/Grupper: 2 glaselement
Filterdiameter: 37 mm
Längd: 6.3 cm (ljusterbar)
Bredd: 5.7 cm Vikt: 105 gram
Fungerar inte med Optic Swap-systemet

Priset när denna optik började säljas 2005 var på $150 (ca 1300 kr) Lensbaby 2.0 har utgått ur produktionen, men det finns fortfarande optiker i fint skick som går att köpa begagnade. Denna optik (samt 3G-linsen) ersattes 2008 av Muse och Control Freak

Lensbaby 2.0 – Bländare 4 – Objektivet vinklat med skärpa mot vänster (Makrolins +4)

 

Lensbaby 2.0 – Bländare 4 – Objektivet vinklat med skärpa år höger (Makrolins +4)

 

Lensbaby 2.0 – Bländare 4 – Makrolins +4