Medialt 2017

Att möta Terry Evans i Fanthyttan

Terry Evans kursgård i Fanthyttan

Jag har alltid varit intresserad, men inte trott jag haft några kunskaper. I somras tog jag modet till mig och anmälde mig till en sommarkurs med Terry Evans i Fanthyttan. Flera tecken hade visat att jag skulle göra detta, men hit kommer väl bara de med medfödd gåva, trodde jag. Jag blev garanterad att detta var för nybörjare, så jag anmälde mig, rädd – men ändå enormt nyfiken på vad som skulle ske. Vi blev 21 deltagare, och jag kan lova att ingen åkte därifrån efter kursens slut utan att ha blivit förändrad som människa. Terry Evans är en helt fantastisk varmhjärtad människa med otroliga kunskaper, som han gärna delade med sig av till oss. Denna kurs förändrade mitt liv och blev till något av det absolut bästa jag gjort! Så funderar du det allra minsta på utveckla dig själv som person – kontakta byskolan i Fanthyttan och Creative Experiences.
Höstveckan börjar den 8-13 oktober, så passa på att unna dig en personlig utveckling du inte trodde var möjlig!
http://creativexperiences.se/
Telefon kontor 0581-519 00  E-mail: info@creativexperiences.com

Grey Owl – Ugglan har blivit en symbol för Terry Evans

 

En plats för ro och stillhet vid Fanthyttans byskola


Att möta Jane Lysell och Lyztran i Kilsmo

Lyztran och Jane Lyzell i Kilsmo

Den 17-19 November anmälde jag mig till en kurs genom Jane Lyzell i Kilsmo. En spiritualistisk mediumkurs – Mentalt Mediumskap. Man beskriver kursen så här:

Beskrivning
Spiritualistisk Mediumkurs – Blandad grupp, från nybörjare till avancerad. Passar alla som har intresse för mentalt mediumskap och höstens enda hela mentalt mediumträningskurs (obligatorisk kurs för dem som går mentorsutbildning för certifiering i mentalt mediumskap). Ett bra kurstillfälle även för dig som funderar på att gå vår mentors utbildning och vill prova på och lära känna oss. 

Vi tränar områdena klart seende, klart hörande, klart kännande och klart vetande. Samt förståelsen för dina 5 (6) sinnen och hur de hjälper dig tolka andevärlden. Spiritualismens fundament är vår ledstjärna och vi lär ut efter internationella riktlinjer. 

Jane Lyzell är din lärare under kursen. Hon har över 30 års erfarenhet av healing och mediumskap. Jane är utbildad spiritualistiskt medium, healer och lärare av Colin Fry. Han var en av världens mest välrenommerade medium när han levde. Förutom de certifikat hon erhållit från Colin Fry, så har hon även, under 12 års tid, medverkat som assisterande lärare till Colin, under alla hans besök i Sverige och Ramsbergsgården. Jane brinner för våra svenska och nordiska medium som har vandrat jordelivet före oss. Hon lägger därför väsentlig tid på eget studium och skrivande inom området svenska/nordiska medium, mediumskap och healing.

Är du ett medium eller medial som är:
Klart Seende – Clairvoyant
Klart Hörande – Clairaudient
Klart Kännande – Clairsentient
Klart Vetande – Clairknowing

På denna kurs hjälper jag dig till en djupare förståelse av vad just du har och som är din gåva och hur du kan utveckla dina högre sinnen.

Här stretchar du dina gåvor till hjälp för andra och för förståelse av dig själv. Du får hjälp att förstå hur du på bästa sätt ska utvecklas till ett bra medium Vi prövar även att lära tekniker för spiritualistiska storseanser Passar alla som har en önskan utveckla sig. Obs! Du arbetar alltid utifrån din egen utvecklingsnivå. Som medium ska du framföra ande- vännernas historia och på bästa sätt framföra detta så det blir värdigt och upplyftande för alla parter. Här får du tekniker med dig för att stretcha och komma vidare i din förståelse av din egen medialitet och mediumskap, så du ska veta skillnaden. Du utmanas i storseans- träning, såväl som privat sittningar för att få dig att gå utanför din komfortzon. Ett spiritualistiskt medium ska upplyfta och ge tröst för sörjande och ge bevisföring för själens överlevnad. Döden är för många skrämmande och här kan du hjälpa andra att lätta på den bördan som spiritualistiskt medium. Detta med ett stort mått av etik och moral, som vi går igenom på kursen.

Min uppfattning om kursen
Jag hade tur,då vi endast blev ett fåtal deltagare på kursen, och fick därmed en intensiv träning. Jane lät oss prova olika metoder för att försöka få oss att förstå hur ett medium arbetar. Vi provade bland annat att tolka hennes egendesignade inspirationskort som liknar tarot, som hos henne kallas ” Andliga Råd”. Dessa visade sig fungera mycket bra i gruppen.

Jag har tidigare varit hos Terry Evans på en veckokurs, och kunde nu jämföra olika tekniker. Det intressanta här tycker jag var ett nytt sätt att arbeta på – Kontemplation och intoning. Vi blev nog ganska förvånade i vår grupp att alla faktiskt kunde få fram så mycket om varandra utan att ha en aning om vem vi egentligen var. Vi blev bjudna på fantastik hemlagad vegetarisk mat, där maken Joel såg till att ingen behövde gå hungrig. Det blev intensiva dagar som tog på krafterna, men detta var en kurs jag verkligen kan rekommendera en nybörjare (som jag själv är med ett stort intresse för detta ämne). Kunde jag ens förnimma andevärlden och ge ett budskap till någon efter kursens slut – svar JA!! Fick jag själv ett meddelande från andevärlden där jag kunde förstå budskapet och från vem det var? Svar JA!!

Jane Lyzell finns på YouTube med några övningar, så sök där på Lyztran så kan du själv prova på. Deras hemsida är www.lyztran.com där du kan få massor av material att läsa och även införskaffa genom deras webshop. Tyvärr ingick inte de verktyg du behöver för att kunna jobba vidare i kursen med det du lärt dig…så se till att köpa med de cd-skivor som du behöver för fortsatt arbete.
Kan jag rekommendera denna mediumutbildning? Jag kan utan tvekan säga JA, då du kommer att få prova många verktyg som tar dig framåt i din utveckling – om du vill.

Lyztran kurslokal

 Om Jane Lyzell
Jane är utbildad av Colin Fry, England, världskänt mental, trans och fysiskt medium. Hon uppbär medium-, healing- och lärarcertifikat från The International College of Spiritual Science & Healing (ICSSH) och Colin Fry. Jane Lyzell arbetar som och är certifierat spiritualistiskt medium, medial vägledare och andlig healer, samt huvudlärare/ utbildningsansvarig på Lyztran. Hon har över 30 års erfarenhet av healing och mediumskap. Vill du kontakta henne så finns alla uppgifter på deras hemsida.


Att gå utbildning i Reiki – Jeanette Sörensen
Efter att jag gått utbildning hos Terry Evans i Fanthyttan, där jag fått prova olika tekniker, föll det sig så att ett erbjudande på Facebook i Reikiutbildning på distans med Reikimaster Jeanette Sörensen fick mitt intresse. Jag hade provat på Andlig healing tidigare, så jag visste på ett ungefär vad detta handlade om. Så jag anmälde mig till att gå kursen för Reiki steg 1.
Detta var en mycket intressant upplevelse då jag provade på människor och djur – som alla fick känna på healingens kraft.

Diplom för Reiki healing steg 1

Så kändes det helt naturligt att fortsätta med steg 2, som jag går just nu. Jag har övat olika tekniker, fått nya vänner, ny kunskap, skickat distanshealing till en häst och en hund. Människor i hela Sverige genom en gemensam grupphealing vår grupp hade. Skickat distanshealing till människor separat som menar att JAG kunde ge dem ny energi och kraft genom min healing. Detta känns verkligen helt fantastiskt och lite overkligt. Jag har fått ta del av en gåva jag redan som liten önskade att få. Nu börjar den komma – lite för sent i mitt tycke, men kanske var jag inte mogen förrän nu?
Jag skall nu försöka hitta 30 klienter (människor och djur) innan jag är godkänd för steg 2. Jag har inte bråttom, men självklart vill jag bli klar under 2018.